• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
31 Жовтня, 2021 Новини

Місячна промислово-дослідницька база

28 жовтня 2021 року у НЦАОМ ім. О.М. Макарова відбулася презентація макета Місячної промислово-дослідницької бази. Макет за проектом ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля був виготовлений Державним вищим навчальним закладом «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (ПДАБА) у рамках угоди про спільну діяльність та співробітництво між ПДАБА та НЦАОМ ім. О.М. Макарова.

Роботи з концептуального проектування місячної промислово-дослідницької бази фахівці ДП «КБ «Південне» проводять на замовлення Moon Village Association, членом якої Україна стала за ініціативи Олександра Вікторовича Дегтярева – Генерального директора ДП «КБ «Південне» у 2011-2020 роках.

Довідка. Асоціація «Місячне поселення» (www.moonvillageassociation.org) - глобальна неурядова організація, мета якої підтримка неформального спілкування з досліджень Місяця між урядами, промисловістю, науковцями та громадськістю. Асоціація «Місячне поселення» була сформована у Відні у 2017 році з метою реалізації концепції Місячного поселення та виконує функцію платформи для комунікації сторін, зацікавлених у дослідженні Місяця та досягненні постійної присутності людини на Місяці. Основа MVA – це співтовариство професіоналів та організацій із більш ніж 40 країн.

На презентації були присутні Генеральний директор НЦАОМ Олексій Кулик, ректор ПДАБА Микола Савицький, професор ПДАБА Сергій Шатов, Головний конструктор та начальник конструкторського бюро з системного проектування ракет та ракетних комплексів ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля Максим Дегтярьов, співробітники та гості НЦАОМ.

Макет Місячної промислово-дослідницької бази зайняв гідне місце в експозиції навчально-виставкового комплексу НЦАОМ.

 

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL