• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
27 Травня, 2022 Новини

XX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях».

Впевнено крокуємо 20 років!!!

У період з 23 по 27 травня 2022 року відбулася XX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях».

Незважаючи на те, що зараз в Україні скрутні часи, Конференція «Зоряний шлях» відбулася у форматі Google Meet-конференції, було представлено 76 робіт школярів за 10 напрямами Конференції, було 136 онлайн-підключень, а в обговоренні доповідей взяло участь близько 200 учасників та гостей Конференції.

Цього року на двадцятому «Зоряному шляху» зустрілися команди з різних областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Львівської, Одеської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської.

Враховуючи воєнний стан в Україні, деякі наші учасники змогли долучитися до Конференції з Італії, Німеччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Польщі, Румунії, Словаччини та Чехії, а дехто з наших постійних учасників дивом вийшли на зв’язок, навіть із окупованої території – м. Херсона, чим дуже нас порадували.

Тому, ХХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» цього року не тільки ювілейна, але ще й набула Міжнародного значення.

Переможців Конференції, лауреатів учасників та гостей привітали: Олексій КУЛИК – генеральний директор НЦАОМ ім. О.М. Макарова, Ірина ЯРЕМЧУК – виконуюча обов’язки заступника директора з навчально-виховної роботи науко-технічного підрозділу Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання, Ірина ФЕДОРЕНКО заступник генерального директора НЦАОМ з науки та освіти.

Своїми думками, враженнями та пропозиціями поділилися: Віталій ЯЦЕНКО – координатор напрямів «Наукові дослідження в Космосі» та «Космічна фізика», к.ф-м.н., директору Чернівецького центру юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка; Віктор ХУТОРНИЙ – координатор напряму «Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки», к.т.н., Заслужений працівник освіти України, завідувач методичного сектору навчально-методичного відділу НЦАОМ ім. О.М. Макарова; координатори самого багато чисельного напряму «Астрономії» (21 доповідь) Людмила МАРЧЕНКО, лектор вищої категорії, викладач Аерокосмічної школи НЦАОМ ім. О.М. Макарова та Сергій КІЗІМА, директор Чернівецького ліцею № 14 Чернівецької міської ради; координатори напрямів «Духовність і Космос», а також «Космічна медицина та біологія» – Василь ШЕВЦОВ, к.т.н., завідувач кафедри проектування та конструкції ФТФ ДНУ імені Олесі Гончара та Тетяна ЛАБУТКІНА, к.т.н., доцент ДНУ імені Олесі Гончара; координатор напрямів «Технічна творчість та ракетно-космічне моделювання» і «Космічні апарати та ракети-носії» – Сергій БОНДАРЕНКО, к.т.н., доценту ДНУ імені Олесі Гончар; координатор напряму «Комп’ютерні технології» Ольга БЛАТ, керівник Мережної академії Cisco на базі НЦАОМ ім. О.М. Макарова., викладач ФКРКМ ДНУ імені Олесі Гончара та НЦАОМ ім. О.М. Макарова. Марина КИЛИМНИК, начальник навчально-методичного відділу НЦАОМ ім. О.М. Макарова оголосила підсумки Конференції.

За результатами цікавої та плідної роботи Конференції дипломами було нагороджено 49 учасників, решта учасників та гостей Конференції була відзначена грамотами та подяками.

Переможці Конференції.

Фоторепортаж

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL