• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
11 Вересня, 2021 Новини

Привітання Генерального директора НЦАОМ Олексія Кулика

 

Шановні колеги, учні, слухачі та гості!

Цього року ми разом зустріли багато визначних дат і подій, серед яких і 70-річчя з Дня народження першого космонавта України Леоніда Каденюка, 60-річчя першого польоту людини в Космос, і головне державне свято – 30-річчя Незалежності України. В цьому ряду святкових подій особисто для мене і, впевнений для Вас особливе місце займає 25-річчя заснування Національного Центру аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова, державної установи, яка вже чверть століття впевнено несе стяг аерокосмічної освіти, пропаганди космічної діяльності та космічних технологій на благо людства.

З оглядом на пройдений шлях розумієш, що створення НЦАОМ за ініціативи Державного космічного агентства України, УМАКО «Сузір’я», особисто Олександра Максимовича Макарова та за підтримки Президента України Леоніда Кучми було надзвичайно державницьким рішенням, яке внесло величезний внесок в становлення України, як космічної держави, так і в збереження цього статусу в майбутньому.

Багато що за 25 років змінилось: змінилась ракетно-космічна галузь, змінився увесь світ. Але незмінною залишилась наша молодь – талановита, допитлива, енергійна. І наше завдання – розвивати ці прекрасні риси та спрямовувати молодь на вирішення питань кваліфікованого кадрового забезпечення галузі, до участі в космічних дослідженнях і космічної діяльності, популяризації аерокосмічної освіти і науки. Впевнений, це буде основою подальшого розвитку нашої України, як космічної держави.

Щиро дякую Вам за Вашу працю! Бажаю всім Вам міцного здоров’я, щастя й мирного неба! Вітаю з 25-річчям Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова.

Генеральний директор НЦАОМ Олексій Кулик

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL