• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
20 Квітня, 2021 Новини

Круглий стіл, присвячений 75-річчю від дня народження Валерія Миколайовича Шмарова «Авіація і космонавтика в житті В.М. Шмарова»

15 квітня 2021 року в рамках XXIII Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос» пройшов Круглий стіл, присвячений 75-річчю від дня народження Валерія Миколайовича Шмарова «Авіація і космонавтика в житті В.М. Шмарова»

Валерій Миколайович Шмаров – український політичний діяч, міністр оборони України (1994-1996), доктор технічних наук (2006), професор, професор Національного авіаційного університету (2004), директор Аерокосмічного інституту, президент Асоціації підприємств авіапромисловості України «Укравіапром», ініціатор створення самого найбільшого у Східній Європі Музею авіації, який зараз працює в Жулянах.

Валерій Миколайович Шмаров багато зробив для розвитку Української авіації і космонавтики, був великим професіоналом своєї справи, порядною, чесною, чуйною, душевною людиною і надійним другом. У 1992-1993 роках брав участь у розробці першої Національної космічної програми України, був першим заступником Генерального директора НКАУ.

   

Валерій Шмаров був прекрасним педагогом, багато працював зі студентами, постійно підтримував інтерес молоді до розвитку космічної галузі та авіації в наукових колах. В.М. Шмаров автор 44-х наукових робіт, 3-х патентів на винаходи, 2-х навчально-методичних посібників.

До участі в Круглому столі були запрошені люди, які безпосередньо спілкувалися з Валерієм Миколайовичем. Своїми спогадами про Валерія Шмарова поділилися:

  • Зіатдінов Юрій Кашафович – дійсний член аерокосмічної академії України, д.т.н., професор, з 2001 по 2018 роки директор Державного музею авіації ім. О.К. Антонова НАУ;
  • Товкач Сергій Сергійович – доцент кафедри Аерокосмічного факультету НАУ;
  • Коваль Анатолій Олексійович – директор Державного підприємства «Жулянський машинобудівний завод« ВІЗАР »;
  • Мітрахов Микола Олександрович – директор представництва ДП «КБ« Південне »ім. М.К. Янгеля в г. Киев, к.т.н.

Учасники Круглого столу вийшли з пропозицією випустити книгу про Валерія Шмарова під назвою «Авіація і космонавтика в житті В.М. Шмарова».

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL