• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
14 Вересня, 2020 Новини

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НЦАОМ

З метою залучення молоді до навчального процесу на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (далі НЦАОМ) та розвитку системи аерокосмічної освіти в Дніпропетровському регіоні, 12 вересня 2020 року, відбувся «День відкритих дверей».
У зв’язку із запровадженням карантину на території України
та на виконання умов адаптивного карантину в НЦАОМ ім. О.М. Макарова, захід було забезпечено необхідними антисептичними засобами та ін.
Не дивлячись на вищевказане, це не вплинуло на якість організації та проведення «Дня відкритих дверей».
НЦАОМ гостинно відкрив двері всім бажаючим, щоб ознайомити
їх з основними напрямками діяльності Центру.
На початку зустрічі майбутні здобувачі освіти та гості НЦАОМ мали можливість взяти участь у спостереженнях за допомогою телескопа
за Сонцем, яке провів викладач гуртка «Аматорська астрономія» Шилов Олег Олександрович; захоплюючий майстер-клас для юних винахідників
та конструкторів із виготовлення моделей ракет провів керівник лабораторії ракетно-космічного моделювання Бондаренко Сергій Григорович.
Цього року, на «День відкритих дверей», свої експозиції представили: Фаховий коледж ракетно-космічного машинобудування Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Фізико-технічний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля»
та Інжинірингова школа «Noosphere».
Окрім вищевказаного, була організована фотозона з неймовірними космічними мріями дітей, які втілені у яскравими малюнках, з «космонавтом», з космічними та казковими героями (за допомогою QR-кодів) тощо.
Офіційна частина проведення «Дня відкритих дверей» почалася
з перегляду фільму про основні напрямки діяльності НЦАОМ, далі слово для привітання було надано заступнику генерального директора з науки та освіти Федоренко Ірині Володимирівні.
Інформацію про аерокосмічну освіту та її напрямки у навчальному процесі НЦАОМ надали співробітники навчально-методичного відділу – Килимник Марина Володимирівна та Вахрушева Людмила Леонідівна.
З привітальним словом до учасників заходу та презентацією «В пошуках другої Землі. Астродетектив» звернулась лектор вищої категорії,  координатор напрямку «Астрономія» – Марченко Людмила Олексіївна.
До уваги гостей викладачами НЦАОМ, Блат Ольгою Леонідівною
та Панферовою Яною Володимирівною, було представлено інформацію
та презентації щодо навчального процесу в «Комп’ютерній школі» та Мережній академії Cisco.
Із заключним словом та привітанням до майбутніх здобувачів освіти звернувся завідувач кафедри проектування та конструкцій фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара, викладач НЦАОМ – Шевцов Василь Юхимович.
Наприкінці зустрічі майбутні учні НЦАОМ та їх батьки іще раз долучились до спостереження такого далекого і водночас близького нам Сонця, взяли участь
у майстер-класі з використанням сонячної пічки, де отримати цікаву інформацію
з фізики та астрономії; відвідати екскурсію до навчально-виставкового комплексу. Завершився «День відкритих дверей» запуском моделей ракет та отриманням заохочувальних подарунків.
«День відкритих дверей» відбувся, надав юнацтву поштовх до пошуку нових знань та наукової творчості на базі НЦАОМ, а батькам і викладачам натхнення  щодо виховання майбутнього покоління.
Бажаємо всім міцного здоров’я, процвітання, рівноваги, благополуччя
та наполегливості у досягненні поставлених цілей.
Сподіваємося на подальшу співпрацю і чекаємо всіх зацікавлених слухачів на зайняттях у гуртках аерокосмічного спрямування, в «Школі комп’ютерних
та мережних технологій», в «Аерокосмічній школі» та на підготовчих курсах
до ЗНО.

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL