• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
19 Квітня, 2021 Новини

Круглий стіл «Чи знаєте, яким він хлопцем був ...»

12 квітня всі світова спільнота відзначає ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ АВІАЦІЇ І КОСМОНАВТИКИ. ПЕРШИЙ В СВІТІ ПОЛІТ ЛЮДИНИ В КОСМОС.

Юрій Гагарін – людина-епоха, який позначив не тільки свій час, але і подальший розвиток вітчизняної науки і світової космонавтики. Саме Юрію Гагаріну 12 квітня 1961 року судилося здійснити перший політ людини в Космос, прокласти дорогу до зірок і назавжди увійти в історію всього людства.

В цей день в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова відбувся Круглий стіл «Чи знаєте, яким він хлопцем був ...», присвячений 60-річчю першого польоту людини в Космос. Серія «Життя видатних людей».

Круглий стіл був відкритий хронікою минулих років, учасники подивилися унікальні історичні кадри першого польоту людини в космос.

 

В роботі Круглого столу взяли участь:

  • Провозін Олександр Петрович, заступник голови правління АТ «Науково-дослідний інститут електро-механічних приладів», в якому розробляли найперший магнітофон для Юрія Гагаріна;
  • Ісаєва Ольга Іванівна, кандидат історичних наук (м Павлоград), яка виступила з презентацією «Спогади нашого дідуся – Оксень Михайла Хомича про знайомство з космонавтами Ю. Гагаріним і Г. Титовим»;
  • Мелентьев Тимофій, учень 9 класу СШ № 36 ім. С.П. Королева (м. Київ), з доповіддю «Як Київ святкував перший політ Гагаріна у 1961 році»;
  • Зосімович Олена Юріївна, науковий співробітник Національного музею космонавтики ім. С.П. Королева, з презентацією «Ю.А. Гагарін на монетах країн світу ».

До цієї знаменної дати в НЦАОМ їм А.М. Макарова підготували міні-виставку, присвячену річниці легендарного польоту: стенд з найяскравішими фотографіями першого космонавта, оригінал газети «Комсомольська Правда» 1961 р випущеної до цієї знаменної дати.

Круглий стіл проходив в форматі «ZOOM-конференції», в ньому взяли участь близько 70 осіб.

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL