• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
13 Вересня, 2022 Новини

«ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НЦАОМ»

З метою залучення молоді до освітнього процесу та розвитку системи аерокосмічної освіти в Україні, а також для ознайомлення з основними напрямами діяльності та заходами Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова 8-9 вересня 2022 року відбувся «День відкритих дверей НЦАОМ».

Вперше, за всі часи існування НЦАОМ, напередодні 26-ї річниці, «День відкритих дверей» пройшов в режимі on-line.

НЦАОМ гостинно відкрив двері всім охочим, щоб ознайомити їх з основними напрямами діяльності Центру.

Учасників та гостей заходу привітали генеральний директор НЦАОМ Олексій КУЛИК та заступник генерального директора з науки та освіти Ірина ФЕДОРЕНКО.

До уваги учасників, юних винахідників та гостей було запропоновано:

  • фільми: «Аерокосмічна освіта», «Заходи НЦАОМ для дошкільнят, учнівської та студентської молоді (конкурси, вікторини, квести, ярмарки)».
  • презентації про аерокосмічну освіту за напрямами:

«Аерокосмічна школа» (Людмила ВАХРУШЕВА, завідувач навчальним сектором навчально-методичного відділу НЦАОМ);

«Школа комп’ютерних та мережних технологій» (Ольга БЛАТ, керівник Мережної академії Cisco НЦАОМ, викладач Фахового коледжу ракетно-космічного машинобудування Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та НЦАОМ);

«Гуртки аерокосмічного спрямування» (Марина КИЛИМНИК, начальник навчально-методичного відділу НЦАОМ);

«Астрономія в літературі» (Людмила МАРЧЕНКО, викладач астрономії аерокосмічної школи НЦАОМ).

  • презентаційні матеріали про різноманітні заходи міжнародного, республіканського та місцевого рівня для студентів, аспірантів, молодих фахівців та вчених, викладачів: конференції, наукові читання, семінари, фестивалі та круглі столи (Тетяна СТРЄЛЬЦОВА, начальник організаційно-інформаційного відділу НЦАОМ).

На заході були присутні шановні гості: доценти фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара Тетяна ЛАБУТКІНА та Олег БОНДАРЕНКО, старший науковий співробітник ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» Павло СЕМЕНЕНКО, які виступили з привітальним словом.

Наприкінці заходу, заступник генерального директора з науки та освіти Ірина ФЕДОРЕНКО провела віртуальну подорож по навчально-виставковлму комплексу НЦАОМ.

«День відкритих дверей» надав юнацтву та учнівській молоді поштовх до пошуку нових знань та наукової творчості на базі НЦАОМ.

Чекаємо зацікавлених слухачів в аерокосмічної школі, гуртках, школі комп’ютерних та мережних технологій та на курсах підготовки до ЗНО. Запрошуємо всіх бажаючих до участі у конференціях, читаннях, семінарах та крухлих столах.

Дякуємо всім за активну участь у проведенні заходу та сподіваємося на подальшу співпрацю.

До трансляції долучилися 411 учасників та гостей.

Дивитись трансляцію: 8 вересня – https://www.youtube.com/watch?v=Ur_jz1HyCt0, 9 вересня – https://www.youtube.com/watch?v=7FZZxVnua84.

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL