• Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-57-56 /
Новини
05 Вересня, 2022 Новини

Співчуття

3 вересня 2022 року на 82 році пішов із життя прекрасний педагог, відомий учений у галузі технологій ракетно-космічної техніки Євген Олексійович Джур, доктор технічних наук, професор кафедри технології виробництва літальних апаратів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Майже 55 років життя Євгена Олексійовича пов’язані з Дніпропетровськім національним університетом і Фізико-технічним факультетом ДНУ. Легендарного декана фізтеху, який він очолював з 1983 по 2004 роки, з вдячністю згадують тисячі колишніх студентів як в Україні, так і за кордоном на усіх континентах. Багато було зроблено для збереження кадрового потенціалу, інтелектуального надбання, розвитку факультету. Нові можливості отримували традиційні спеціальності, відкривалися нові. Деякі спеціальності, відкриті у 90-ті роки, дали поштовх створенню нових факультетів у ДНУ – журналістики, міжнародних економічних відносин. 16 років Євген Олексійович Джур очолював кафедру технології виробництва літальних апаратів.

Відомий учений і організатор науки величезну увагу приділяв розвитку наукових напрямків на кафедрі, підготовці кадрів вищої кваліфікації. Створені ним технології є важливими для ракетно-космічної і оборонної галузей. Виховав багато кандидатів і докторів наук, понад 20 років очолював спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій. Є автором близько 300 наукових публікацій, підручників, патентів, 4 наукових відкриттів.

З 1999 року Євген Олексійович очолював організаційний комітет Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос».

Євген Олексійович – заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, заслужений професор ДНУ, єдиний в Україні удостоєний медалі ім. Ф. Моліни за підготовку кадрів для ракетно-космічної техніки.

Висловлюємо співчуття його родині, близьким та співробітникам ДНУ імені Олеся Гончара. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях.

 

Наші досягнення

 

Аерокосмічна освіта

Щорічно понад 700 учнів

Навчально-виставковий комплекс

Щорічно 25 000 відвідувачів

Конференції

Щорічно понад 500 учасників з різних країн світу

Проекти та конкурси

Щорічно близько 600 учасників з різних міст України 

Наші партнери

Наші постійні партнери

ISPACE SCHOOL
ISPACE SCHOOL